Klassenbrief

Hieronder staan een aantal afspraken en regels zoals die in groep 1/2 gelden. Veel zaken zijn terug te vinden in de schoolgids en de kalender, maar voor de duidelijkheid is hier alles op een rijtje gezet. (Ouders/verzorgers: Om de zelfstandigheid van de kinderen te bevorderen vragen wij u om uw kind zoveel mogelijk zelf te laten doen.

Hoe verloopt een schooldag in groep 1-2?

Om 8.20 uur gaat de schooldeur open en zijn u en de kinderen welkom in de klas. De jassen worden onder de luizencape gehangen. De rugzak waarin het eten en drinken voor ‘het tien uurtje’ zit, wordt in de rode en groene mand gelegd en het eten en drinken voor de lunch wordt in de witte kratten gezet (deze kratten gaan namelijk de koelkast in).

De kleuters zoeken hun plekje in de kring en om 8.30 uur (als alle ouders de klas verlaten hebben) starten we met het programma. Op een ochtend zijn er de volgende activiteiten gepland: taal-, reken- en sociale activiteiten in de kring, spelen en werken in de hoeken en met ontwikkelingsmateriaal, buiten spelen of spelen in de gymzaal en nogmaals werken in de hoeken.

Tussendoor gaan we rond 10.00 uur in de kring voor het tien uurtje. We gaan even samen eten en drinken, we kletsen wat en de juf leest voor. Op de hele schooldagen, gaan de kinderen om 11.45 aan tafel voor de lunch en om 12.15 uur gaan ze naar buiten.

’s Middags wordt er weer in de kring gestart en ook op de middag wordt er gespeeld en gewerkt in de hoeken en met ontwikkelingsmateriaal en gaan de kinderen vaak nog even buiten spelen. Rond 14.30 uur sluiten we de dag af in de kring en gaan we om 14.45 uur naar huis. De kinderen komen met de juf door de deur aan de zijkant naar buiten. Op de woensdag gaan de kinderen om 12.30 uur naar huis.

Wat vragen we van u als ouder?

Probeer uw kind zoveel mogelijk alles zelf (met natuurlijk wat hulp van u) te laten doen. We denken dan onder andere aan het aan- en uittrekken van de jas, de jas onder de luizencape hangen en de lunchtrommels en bekers in de kratten zetten. Als kinderen dit zelf steeds beter kunnen bevordert dit het zelfstandigheidgevoel.

Het is ook verstandig om thuis met uw kind het aan- en uitkleden regelmatig te oefenen. Als er op school in de gymzaal gespeeld wordt, gebeurt dat namelijk in het ondergoed.

Zorg voor een verantwoord tussendoortje: wat fruit, eventueel een koekje, een beker sap. Zorg er ook voor dat het niet te veel is en dat uw kind het ongeveer in een kwartier op zou kunnen eten. Snoep en chocoladekoekjes horen vanzelfsprekend niet bij een verantwoord tussendoortje (overigens ook niet bij de lunch!). Wij vragen u om het fruit en de lunch apart te verpakken. Daarnaast zullen wij de lege verpakking van pakjes drinken met uw kind mee naar huis geven in verband met het scheiden van afval.

Uit praktisch oogpunt is het handig als de jas voorzien is van een lus, zodat uw kind deze makkelijker onder de luizencape kan (leren) hangen.

Voor de gymles heeft uw kind gymschoenen nodig. Eenvoudige instapgymschoenen of turnschoenen zijn prima. Graag voorzien van naam! De schoentjes kunnen in de oranje tas, die aan de kapstok hangt.

Kom op tijd, zodat u rustig de tijd heeft om afscheid te nemen van uw kind. We willen de dag graag om 8.30 uur starten!

Is uw kind ziek of moet het afwezig zijn? Neem dan even contact op met school. Het telefoonnummer is 026-4723252.

Verjaardag vieren:

De vierde verjaardag wordt meestal op de peuterspeelzaal gevierd. Op De Klimboom vieren we dus feest vanaf de vijfde verjaardag van uw kind.

De verjaardag willen we graag samen vieren en we doen dit  gelijk om 8.30 uur. Maakt u van tevoren even een afspraak met de leerkracht voor het tijdstip? U mag bij het feest aanwezig zijn. Het moment waarop de traktatie wordt uitgedeeld is afhankelijk van het soort traktatie. Om 12.15 uur gaat u kind langs de leerkrachten van de andere klassen voor felicitaties.

Wat de traktatie betreft begrijpt u waarschijnlijk wel dat we u vragen om een gezonde traktatie.

Verjaardagen van mama, papa, opa’s en oma’s:

De verjaardagen van mama, papa, opa’s en oma’s kunnen op een kalender gezet worden.      Wij proberen dan met uw kind een leuk cadeautje te maken.

Wij wensen u en uw zoon of dochter een geweldig fijne schoolperiode toe!

Met vriendelijke groet,

Sjan, de juf op de maandag, dinsdag en woensdag
Anouk,de juf op de donderdag en de vrijdagochtend