Welkom in groep 5/6

Je zit nu in groep 5 of 6 bij juf Chantal!

Eerst even wat algemene regels:

·         ’s Ochtends hang je je jas onder de luizencape bij je naam. Je tas gaat in de bak onder de kapstok.

·         Fietssleutels bewaren we in het sleutelbakje op de kast

·         Je eten en drinken haal je uit de tas. De spullen voor het tussendoortje staan op de kast in de klas, de bekers en broodtrommels voor de lunch gaan in de witte krat. Als er geen bederfelijke waar op je brood zit, kan je broodtrommel ook op de kast in de klas!
Lege pakjes drinken (als je geen beker hebt) gaan mee naar huis.

·         Als je naar de wc moet ga je als het even kan voor schooltijd, tot 9.00 uur ga je in principe niet naar de wc. Dit is ook zo met de ochtend- en de middagpauze, ga of ervoor of meteen erna. Je probeert een half uur na de pauzes niet naar het toilet te gaan. Deze afspraak is er omdat we de ochtend meestal starten met belangrijke instructies en activiteiten, zo ook na de pauzes;         ·         Als je naar de wc gaat leg je het ‘wc-magneetje’ op tafel;

Rollerpen!

In groep 5 krijg je een rollerpen gekregen. Hier schrijf je dit jaar ook mee! Als je deze bent kwijtgeraakt, kun je zelf voor een goede zorgen. Een Stabilopen of een andere fijnschrijver wordt alleen gebruikt op advies van de juf. Je hebt een eigen etui gekregen in groep 3 en een gum krijg je ook van school, dus heb je geen andere spullen van thuis nodig. Een etui meenemen om je schoolspullen in te stoppen is wel handig.

Jarig!

Als je jarig bent, zingen wij om half 9 meteen voor je. De traktatie wordt bij de kleine pauze uitgedeeld of in overleg op een ander tijdstip die dag. In de grote pauze mag je met twee groepsgenootjes de andere juffen langs met de kaart en de traktatie.

Spreekbeurt!

Dit schooljaar ga je ook weer een of meerdere spreekbeurten houden. Je kunt je inschrijven voor een onderwerp. De lijsten komen in de klas te hangen op de leerwand van IPC.

Gym

Elke week is er gym in ‘’t Binnenveld”. Dit is op woensdag. Zorg voor goede gymkleding en schoenen! Zorg ervoor dat je naam in je schoenen en kleren staat, zodat je ze terug kunt vinden! Onze klas start bij de gymzaal. Zorg dat je er om 8.20 uur bent! Je fiets breng je eerst even naar school.

Werkstuk

In de periode tussen de kerstvakantie en de meivakantie maak je een werkstuk. De informatie daarover ontvang je daags na de kerstvakantie. Jullie eerste werkstuk maak je op school.

Klassendienst

Je hebt ook dit jaar een hele week samen met een klasgenoot ‘klassendienst’. Na schooltijd wordt de klas dan geveegd en spullen in de kast worden weer netjes gelegd (voor zover dat nodig is). Het duurt maximaal een kwartier.
Huiswerk
In groep 5 en 6 krijg je wat huiswerk. Dit zijn de woorden van spelling om te leren voor het dictee, tafelsommen, Engels en topografie!
Het huiswerk staat je in de klas op het bord.

Vaste groepsregels:

Je luistert naar en hebt respect voor elkaar.

Tijdens de uitleg wacht je met toiletbezoek.

Onder werktijd werk je rustig aan je eigen taak zonder anderen te storen. Als je iets niet begrijpt…dan mag je altijd naar de juf of is er de mogelijkheid om met een klasgenoot te werken.

Zo is voor iedereen het fijn om op school te zijn.

Ik heb er nu al zin in!! Tot maandag 28 augustus!

Chantal van Dijk van Ralen